Çelik fabrikalarında sadece fanlar, pompalar, kompresörler, dişli kutuları ve soğutma kuleleri bulunmamakta, aynı zamanda çelik endüstrisine özgü makine ve süreçler de bulunmaktadır. Makine boyutları, tasarımlar, çalışma hızları, çevrim süreleri, parti işlemleri ve zorlu çalışma ortamları, etkili ekipman izlemesi için özenle seçilmiş sensörlerin ve yöntemlerin kullanılması gerekir. Demir ve çelik üretim alanlarında genellikle bol miktarda büyük bantlı konveyör, kritik dönüşlü, ultra düşük hızlı makineler, büyük elektrikli gezer köprülü vinçler ve 1200 C sıcak hava üflemeli büyük hacimli turbo fanlar, erimiş sıvı demir ve sıcak levhalar bulunur.
SICAK HADDELEME MİLLERİ
Sıcak haddehanelerin büyük ve düşük hızlı dişli kutuları, sıcak çelik levhaların kalınlığını azaltmak için rulman içindeki tahrik milleri ve büyük çaplı ruloları vardır. Bunları değişken yüklerde / hızlarda ve %500 ‘ün üzerinde hız değişimleri sırasında 30 saniye boyunca çalıştırmak oldukça güçtür. Çevresel faktörler arasında, yeniden ısıtma fırını sıcaklıkları, soğutma suyu spreylerinden gelen buhar, kireç ve elbette dakikada binlerce fit hızla hareket eden sıcak çeliğin sarılması bulunmaktadır.
![]() |
YÜKSEK SICAKLIK ICP® İVMEÖLÇER MODEL HT602D01 – Düşük gürültülü zemin |
![]() |
YÜKSEK SICAKLIK İVMEÖLÇER KİT MODEL 600A02 – 26 pC/g chargemod ivmeölçer |
![]() |
ÇOK YÜKSEK SICAKLIK İVMEÖLÇER SERİ EX600B1X – Hassasiyet :10 ila 100 mV/g (1.02 mV/(m/s2) veya her iki konumda 10.2 mV/(m/s2) |
SOĞUK HADDELEME MİLLERİ
Soğuk haddeleme milleride sıcak haddeleme milleri gibi döngüsel zorluklar içerir, ancak çalışma koşullarında değiştirilmesi zor olan çok sayıda takoz yatağın, parti döngülerinde değişen hızlarda / yüklerde çalıştırılır. Bu takozlar günde sadece birkaç dakika çalıştıktan sonra çıkarılır ve yeni takozlarla değiştirilir.
![]() |
4-20 MA ÇIKIŞLI SENSÖR MODEL 640B01 – Üst ve yan çıkışlı modelleri mevcuttur |
![]() |
RULMAN HATASI DEDÖKTÖRÜ MODEL 682C05 – Yatak ve dişli arızaları içi erken uyarı sağlar |
![]() |
YÜKSEK HASSASİYETLİ İVMEÖLÇER MODEL 626B01 – Düşük gürültülü zemin |
TAVLAMA İŞLEMLERİ
Tavlama ve kaplamalı ürün işlemleri genellikle oldukça düşük hızlarda çalışır ve ayrıca ürün kalitesi açısından kritik öneme sahiptir. Tav fırınları ve ergimiş çinko ve aluminize banyolarından kaynaklanan sıcaklıklar da birçok sıcaklık, personel güvenliği ve izleme kaygısını doğurur.
![]() |
DÜŞÜK MALİYETLİ ICP® İVMEÖLÇER MODEL 603C01 – Hava geçirmez şekilde tasarım |
![]() |
DÜŞÜK MALİYETLİ ICP® İVMEÖLÇER MODEL 607A11 – Sualtı uygulamalar için uygun |
![]() |
YÜKSEK HASSASİYETLİ İVMEÖLÇER MODEL 622B01 – Ölçüm frekans aralığında kalibrasyon ve %5 hassasiyetli sapma toleransı |
Uygun maliyetli IMI Endüstiyel Sensör ve ekipmanları hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi için DTA Mühendislik test & ölçüm mühendisleriyle iletişime geçebilirsiniz.